PROFIL 392  Ebicykl 2015 - Česko-moravsko-slezský Kladskostroj. Novotvar vymyšlený pro 32. Ebicykl. Část trasy vedla totiž v Polsku (Klodzko). PROFIL 393  Na hvězdárně v Turnově jsme poprvé. Pod kopulí jsou dva refraktory 160 a 150 mm. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 394  Setkání Ebicykl + ESA na turnovské hvězdárně (EBI je do modra, ESA do oranžova...). Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 395  Hvězdárna v Jičíně uprostřed mohutných přestaveb. Zbylo jen jádro... Foto Roman Krejčí. PROFIL 396  Pozorovatelna v Polici nad Metují. Na 3. etapě z Havlovic do Broumova vjíždíme poprvé v historii do Broumovského výběžku. Foto Mirek Janata.
PROFIL 397  Jeden z dalekohledů na hvězdárně pana Katzera v Broumově. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 398  Hvězdárna pana Katzera v Broumově. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 399  Jeden z dalekohledů na hvězdárně pana Katzera v Broumově. Foto Roman Krejčí. PROFIL 400  V Broumovském výběžku jsme navštívili dopadové místo Křinického meteoritu (1847). Foto Mirek Janata. PROFIL 401  Další hvězdárna v Broumovském výběžku - pan Černý v Křinici. Foto Mirek Janata.
PROFIL 402  Dalekohled na hvězdárně pana Černého v Křinici. Foto Mirek Janata. PROFIL 403  Večerní prohlídka kláštera v Broumově. Foto Roman Krejčí. PROFIL 404  Hvězdárna a planetárium Ostrava Krásné Pole v úplně novém kabátě. Projížděli jsme tudy na trase 7. etapy z Vrbna do Pusté Polomi. Foto Zdeněk Štorek. PROFIL 405  Jeden z dalekohledů hvězdárny v Ostravě Krásném Poli. Foto Roman Krejčí. PROFIL 406  Při poslední etapě z Pusté Polomi do Valašského Meziříčí navštěvujeme hvězdárnu pana Wilka ve Frenštátě pod Radhoštěm. Foto Zdeněk Štorek.