PROFIL 212  Ebicykl 2004 - Severočeská Šněrovačka. PROFIL 213  Hvězdárna Most je postavena vysoko nad městem na vrchu Hněvín. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 214  Při první etapě z Mostu do Petrovic jsme navštívili hvězdárnu v Teplicích. Začala se stavět na Písečném vrchu v akci "Z" v roce 1957, otevřena byla v roce 1963. Ebicykl tu již projížděl v letech 1987, 1996 a nocoval v roce 1999. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 215  Ebicyklisté u dalekohledu hvězdárny v Teplicích. Foto Martin Poupa. PROFIL 216  Planetárium Teplice je nedaleko od hvězdárny v areálu ZŠ Koperníkova. Foto Karel Hájek.
PROFIL 217  Někteří ebicyklisté použili při první etapě z Mostu do Petrovic lanovku z Krupky na Komáří vížku - ušetřili přes 500 výškových metrů. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 218  Petrovice - hvězdárna pana Michaela Bílka. Ebicykl tu již byl v roce 1990 a 1996. Foto Zdeněk Tarant. PROFIL 219  Hvězdárna pana Josefa Vnučka v Jílovém. Foto Martin Poupa. PROFIL 220  Během třetí etapy navštěvujeme Ústav fyziky atmosféry v Panské Vsi. Provádí nás tu pracovník observatoře a ebicyklista Radek Peřestý. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 221  V Brandýse nad Labem prohlížíme bývalou hvězdárnu Antonína Bečváře. Dalekohled z jeho pozůstalosti zakoupila v roce 1965 úpická hvězdárna, kde je k vidění v malé kopuli. Foto Dana Šmelcerová.
PROFIL 222  Hvězdárnu v Benátkách nad Jizerou navštívil  Ebicykl v rámci čtvrté etapy z Brandýsa nad Labem do Jablonce nad Nisou. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 223  Další zastávkou na trase čtvrté etapy byla hvězdárna v Mladé Boleslavi na budově základní školy. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 224  Jablonec nad Nisou - dalekohled ebicyklisty Milana Antoše na Dobsonově montáži. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 225  Ročník nesl název "Severočeská šněrovačka". Na občerstvovací zastávku nad Železným Brodem ji i s krejčovskou pannou a vynikajícím vínem dovezl ebicyklista Jura Cáb z Blatnice. Šněrovačku si pro tuto příležitost oblékla i jeho manželka. Foto Zdeněk Tarant. PROFIL 226  Železný Brod - hvězdárna pana Vetlého. Přes údolí Jizery je odtud vidět další hvězdář - pan Mazanec, což byla další zastávka na trase 5. etapy. Foto Karel Hájek.
PROFIL 227  Železný Brod - hvězdárna pana Mazance. Ebicykl tu už jednou byl - v roce 1996. Foto Zdeněk Tarant. PROFIL 228  Vývojová optická dílna Turnov. Její pracovníci zrovna čerpali dovolenou, ale kvůli Ebicyklu přišli, provedli nás a připravili občerstvení. Foto Martin Poupa. PROFIL 229  Hvězdárna pana Kafky v Rovensku pod Troskami - další zastávka na trase 5. etapy. Foto Karel Hájek. PROFIL 230  Dalekohled pana Kafky v Rovensku pod Troskami. I tady už jsme jednou byli - v roce 1996. Foto Šmelcerovi. PROFIL 231  Další zastávkou 5. etapy je hvězdárna Jičín. Foto Karel Hájek.
PROFIL 232  Dalekohled hvězdárny Jičín - reflektor s průměrem zrcadla 500 mm. Foto Karel Hájek. PROFIL 233  V rámci šesté etapy z Lázní Bělohrad do Deštného v Orlických horách navštěvujeme hvězdárnu v Hořicích, která byla zřízena na Věži samostatnosti. Foto Jaromír Holubec. PROFIL 234  V cíli 6. etapy v Deštném v Orlických horách jsme byli hosty Diecézního centra mládeže Vesmír. Mládež dochází na mše do blízkého kostela sv. Matouše. Foto Jaromír Holubec.